Klinisch

Elk haartje wordt omgekeerd

Röntgen & Echografie

Om een nóg beter beeld te krijgen

Bloedafname

Dit wordt 6 maanden bewaard

De Klinische Keuring

 

Je hebt je oog laten vallen op een paard en nu wil je dat kopen. Om zekerheid te krijgen dat alles goed is laat je hem keuren door een dierenarts. 

In principe wordt er goed naar je paard gekeken van mond tot staart, elk haartje wordt omgedraaid en hart en longen worden beluisterd. Vervolgens wordt er gemonsterd, waarbij het paard heen en weer stapt en draaft op een rechte lijn. Dan volgen de buigproeven, waar elk been een minuut lang opgenomen wordt waarna het paard moet weg draven. Vervolgens stap en draf op de harde volte en dan longeren op de zachte volte, waarna nogmaals naar hart en longen geluisterd wordt. Elke paardenarts zal haar klinische keuring ongeveer op deze manier doen.

Als uitbreiding hierop bieden wij de Engelse Keuring aan. We willen het paard ook zien doen waar je het voor koopt en in onze ervaring is dat zelden om te longeren. Na deze inspanningstest monsteren we nogmaals en herhalen we alle buigproeven. 

Als alles goed is bevonden nemen we bloed af, dit kunnen we meteen testen, maar vaker wordt het 6 maanden bewaard.

Als je ons belt dan komen wij vaak dezelfde dag nog langs. Voor ons is de Engelse Keuring de standaard en wil je een lichtere keuring hebben dan raden we je dit uiteraard af - we kunnen je gewoonweg minder garanties geven op je aankoop - maar doen de standaard keuring wel.

Na - of naast - de klinische keuring kunnen we het paard röntgenologisch keuren en mocht er een indicatie voor zijn dan kunnen we uiteraard de pezen en weke delen scannen.

Staat dit je aan? Maak hier een afspraak door het formulier in te vullen. Heeft het haast? Bel ons!

CONTACT

 

Dierenkliniek DeZadelkamer

Bussumergrintweg 65

1217 BN  HILVERSUM

0031 (35) 2036996

dierenkliniek@dezadelkamer.eu

OPENINGSTIJDEN

Maandag     08.30 tot 19.00 uur

Dinsdag        08.30 tot 19.00 uur

Woensdag    08.30 tot 19.00 uur

Donderdag    08.30 tot 19.00 uur

Vrijdag          08.30 tot 19.00 uur

Zaterdag       08.30 tot 12.00 uur

Zondag         gesloten

Spoed Paard 24/7 bereikbaar

Spoed GD       MC voor Dieren

Wij werken volgens de Algemene Voorwaarden van de KNMvD

©2020 by DeZadelkamer.