Blog van DeZadelkamer

I'm a title. ​Click here to edit me.

DeZadelkamer Nieuwjaarswandeling '21

DeZadelkamer Nieuwjaarswandeling '21

Wat een jaar! De eerste zondagochtend van januari 2020: de eerste editie van de traditionele DeZadelkamer Nieuwjaarswandeling is gelopen, Corona is het verfrissende Mexicaanse biertje en gezichtsbedekking is bij wet verboden. Maart 2020 de hele wereld ligt plat, iedereen zit thuis en de lucht en waters klaren op. Nu eind 2020 loopt iedereen verplicht met neusmond maskers op, zijn de eerste vaccins in omloop, is Trump definitief on the way out en kijken we terug op een bewogen jaar waarin iedereen roeit met de riemen die er zijn en we op een bizarre manier toch wel nader tot elkaar komen. Veel mensen nemen nieuwe familieleden in huis, schattige pups en kittens die oh zo welkom zijn. Andere mensen hebben het verder gezocht en hebben geadopteerd vanuit het buitenland. Bij DeZadelkamer heb ik dan ook veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen! Tevens zijn we over dit onderwerp geïnterviewd hier en heb ik op dat interview hier een reactie geplaatst. Enfin, de kerstkaarten zijn (bijna allemaal) verstuurd, waarschijnlijk lees je daarom dit bericht ook. De tweede editie van de traditionele DeZadelkamer Nieuwjaarswandeling is even uitgesteld. We mogen wandelen in de natuur - als we minimaal1.5 meter afstand houden van elkaar - maar om nu met een redelijk grote groep mensen en dieren vrolijk wandelend en lekker borrelend met hartige snacks en smaakvolle sloe - gin en - wodka grondig het nieuwe jaar in te wijden gaat wellicht te ver. Wat jij? Laat het me weten! Om de kerstvreugde te vergroten vind je hier een heerlijke plaat en hier a poor substitutie daarvan, maar daarbij niet minder gemeend! ​ Happy Christmas, blijf gezond, heb een goed uiteinde en een nog beter begin! ​ Hartelijke groet, Bernadette.

Happy Christmas!

Happy Christmas!

Lockdown 2.0

Lockdown 2.0

Gisteravond was het een feit: Lockdown 2.0 is on us! In het kader van beter laat dan nooit hebben we legio aan maatregelen gehoord en gezien. We moeten er maar vanuit gaan dat deze maatregelen wèl gaan werken en dat we over 5 weken weer fris en fruitig aan de bak mogen als land! Zoals de meeste dierenklinieken blijft ook Dierenkliniek DeZadelkamer gewoon open, wel met de nodige maatregelen uiteraard: - Als je naar de kliniek komt met je dier, kom dan alsjeblieft alleen - Wij dragen beiden een mondkapje - Houd alsjeblieft afstand van mij ook al dragen we een mondkapje - Ik zorg er voor dat alles gedesinfecteerd wordt Kom ik naar jou toe op stal dan dragen we ook een mondkapje en houden ook onze afstand. We blijven werken volgens het KISS systeem: Keep it simple stupid! Wellicht tot snel! Groet, Bernadette.

Vandaag was ik plotseling een echte veearts!

Vandaag was ik plotseling een echte veearts!

Het begon met een berichtje: "Wat weet je van koeien?" Mijn antwoord: "Bizar weinig, maar wat is je exacte vraag?" Het ging over dracht en of ik kon kijken of de vaarzen wel of niet een paar maanden drachtig waren. "Dat moet wel lukken!" En dus zijn de twee Lakenvelder dames vandaag gecontroleerd op dracht met de nieuwe Esaote Sigma scanner. En weet je? Ik heb toch wel echt een leuk en veelzijdig beroep!