PAARDEN

 

Uw paard is bij Boetiek Kliniek DeZadelkamer in goede handen. Met (top) sport- en recreatiepaarden heb ik ervaring opgedaan in de jaren dat ik in Engeland als paardenarts heb gewerkt.

 

Mijn passie ligt bij het effectief weer goed laten bewegen van paarden en ponies. Daarnaast is onderzoek en behandeling van de oorzaken van poor performance een paradepaardje van mij. Natuurlijk is het doel van iedere behandeling dat het paard snel weer goed gaat presteren. Goed presteren geeft een kick aan ruiter en paard. Goed presteren geeft ook aan mij een kick.

 

Een gezonde geest huist ook bij paarden in een gezond lichaam. Daarom benader ik mijn patiënten met een holistische aanpak. Klein voorbeeld: een paard dat kreupel is, heeft bijna altijd een lange voorgeschiedenis van compenseren en wil je verschil maken dan moet je meer dan alleen het kreupele been aanpakken. Ander voorbeeld is het paard dat een pijnlijke mond heeft en dat uit in kreupelen. Behandeling van het gebit geeft dan een totale verbetering. Simpel, doeltreffend.

​ 

Naast reguliere diergeneeskundige behandelingen behandel ik regelmatig paarden met fasciale manipulaties volgens de methode van Paul Treloar, aangevuld met acupunctuur en dry needling. DeZadelkamer werkt tevens met de ultiem functionele High Power Laser van HPLT, waardoor de herstel periode van wonden en peesblessures aanzienlijk korter wordt. 

Om mijn professionele objectiviteit te waarborgen doe ik uitsluitend in opdracht van kopers klinische keuringen. Voor meer informatie neemt u contact op.

DeZadelkamer beschikt over de nieuwste mobiele apparatuur voor echografie, ook voor merrie begeleiding. Book gemakkelijk online, mail of bel voor het maken van een afspraak om uw paarden en pony’s zorgvuldig en doelmatig te behandelen.

Ik werk uitsluitend op afspraak. Bent u nog geen klant van DeZadelkamer en wil u dit wel worden, schrijf ons dan in een paar zinnen waarom u denkt dat wij uw dierenkliniek moeten worden.