top of page

Titer Sessie @ De Zadelkamer

EEN VACCICHECK IN DE OMGEVING VAN HILVERSUM?

 

Vanwege drukte op de zaterdagen gaan we vanaf april 2024 de Vaccicheck Titer Sessies uitvoeren op de woensdagmiddagen.

Het druppeltje bloed wat voor de test nodig is nemen we op maandag, dinsdag en woensdag af, je krijgt wel op woensdag middag de uitslag van de test. De paspoortjes van de getiterden blijven bij het druppeltje bloed, dan kunnen we zodra de uitslag bekend is die officieel maken.

Vaccicheck - wat is dat eigenlijk?

Wat is er nou mooier dan weten of je dier goed beschermd is tegen de ziektes waartegen we ze willen beschermen? Daarvoor is er de Vaccicheck!

De Vaccicheck bepaalt de titers van de ziektes die in de “grote cocktail” zitten, dat zijn Parvo, hondenziekte (Distemper) en besmettelijke leverziekte (HCC) bij de hond òf kattenziekte (Panleukopenie) bij de kat. De titers van de Ziekte van Weil, Kennelhoest en Rabiës worden niet bepaald.

Hoe werkt het?

Eerst worden uw dier grondig nagekeken, dan wordt er een druppel bloed afgenomen. Deze druppel bloed wordt op een vast moment in de week bekeken. U krijgt doorgaans na een paar dagen de uitslag van de vaccinatie status van uw dier, hierna kunnen we een plan van aanpak maken om uw dier ook in de toekomst goed beschermd te houden tegen deze ziektes.

Kosten

De kosten voor de titerbepaling zijn €45,- per dier, dit is exclusief grondig lichamelijk onderzoek. Moet er indien nodig ook gevaccineerd worden, dan zijn de tarieven bovenop de titerkosten:

  • Gezondheidscontrole: €49.50,- (indien gewenst, wel verstandig om te doen en verplicht als er gevaccineerd gaat worden)

  • Vaccinatie tegen Hondenziekte, Parvo en Leverziekte (DHP): € 24,59

  • Leptospirose, met daarin Weil (L4), zonder DHP: €20,15

  • DHP plus Leptospirose: €34,46

  • Kennelhoest: €30,00

  • Rabies: €30.00

 

En voor de poezebeesten gelden de volgende tarieven:

  • Gezondheidscontrole: €49.50 (idem als bij de hond)

  • Vaccinatie Kattenziekte en Niesziekte (Tricot Trio): €24,28

  • Vaccinatie tegen Niesziekte (Ducat): €23,78

 Er is een pinapparaat aanwezig. We werken op afspraak of op maandag ochtend kun je tussen 9.00 en 10.00 uur binnenlopen tijdens het inloopspreekuur.

Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur bellen naar 035 203 6996 of zelf een afspraak inplannen door deze link te volgen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk ook naar dit nummer bellen.  

We verzoeken u om op tijd aanwezig te zijn en het paspoort van uw dieren mee te nemen,

bottom of page