top of page
Search

Februari nieuws!

Updated: Jul 13, 2022

Goedemorgen!


Wat een schitterende zondag he? Fris weer, zonnig, wat meer kun je je wensen?


Het is alweer even geleden maar storm Eunice heeft bij ons flink huisgehouden en bij ons thuis de 't(h)ree in a row' gehaald door een Grove Den omver te blazen. De paardentrailer, mijn zus Babette haar auto en mijn auto zijn daaronder gekomen. Mijn bolide is helaas afgeschreven en ik ben op zoek naar een nieuw voertuig.


Het goede nieuws is tweeledig: het gaat alleen maar om materiële schade èn er is nog meer hout. Over dit laatste straks meer.


Het laatste nieuwsbericht van DeZadelkamer is alweer een tijdje geleden, toen kwam er weer een C - golf en nu zijn we alweer eind februari. In de tussentijd is er veel gebeurd, maken we kleine stappen voorwaarts en komt binnenkort onze aannemer om hopelijk later dit jaar mijn plannen voor DeZadelkamer waar te helpen maken!


Zoals ik het zie wordt Boetiek Kliniek DeZadelkamer de groene dierenkliniek van het Gooi. Hiermee bedoel ik dat we bewust bezig zijn met duurzaamheid, zo dragen wij ons steentje bij.


Voor je dier(en) betekent dit dat we nog bewuster zullen omgaan met medicijn gebruik, met name het antibiotica gebruik en het gebruik van de anti-parasitica (middelen tegen wormen, vlooien en teken), tevens gaan we natuurlijk gewoon door met vaccineren op maat. Ik schreef al niet iets voor als het niet nodig was natuurlijk, maar nu schrijven we dit ook op in onze statuten.


Voor de kliniek zelf betekent dit dat we aanpassingen gaan doorvoeren: naast uitbreiding van de kliniek met ruimte en de benodigde apparatuur, zorgen we voor uitmuntende isolatie, we willen onze eigen energie op gaan wekken met zonnepanelen en indien mogelijk het gebouw 'self-sufficient' maken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de plannen voor DeZadelkamer.


De wereld wordt langzaamaan weer geopend - voorlopig - dus schrijf de volgende data in je agenda:


13 maart - We gaan wandelen! Om 12 uur verzamelen we bij DeZadelkamer en eindigen bij de picknick plek in het Spanderswoud. Gewoon gezellig, honden spelen terwijl wij lekker bijkletsen en toasten dat de lente is begonnen! Tevens mogen de honden dan nog los lopen dus het wordt vast één groot feest! Heb je geen hond en wil je wel mee? Ook gezellig!


1 mei - de eerste zondag van mei gaan we een buitenrit maken, te paard! Het is de eerste keer dat we dit gaan doen dus wellicht is het verstandig om in het Spanderswoud af te spreken - want veel parkeerplaatsen - we kunnen van daaruit naar de hei gaan over de wildbrug bijvoorbeeld of gewoon zien waar onze nobele dieren ons brengen. Dit wordt ook hartstikke leuk!


Daarnaast willen we even kijken of er animo is voor een Woodchopper Fest met BBQ. We hebben zeven gevelde bomen in de tuin dus we kunnen echt onze lol op! Bijvoorbeeld op een vrijdag middag / avond, beetje hakken, sfeervol muziekje ;) erbij en lekker eten. Het wordt echt heel leuk denk ik!


Tot zover! De volgende nieuwsbrief geven we weer wat meer toegespitst nieuws over onze plannen en veranderingen bij de huisdieren en de paarden. Wil je mee op een van onze evenementen? Geef het even door via de mail. Tot die tijd wensen we jou en onze harige vrienden hartelijk een goede zondag en hopelijk tot ziens op zondag 13 maart!


Vriendelijke groet,

Kind regards,

13 views0 comments

Comments


bottom of page