top of page
Search

Het is nog even: De Maand van de Oudere Kat!


Heb je een oudere kat in huis? Dan is het belangrijk om extra goed voor hem of haar te zorgen. Net zoals bij mensen, kunnen katten op latere leeftijd te maken krijgen met allerlei gezondheidsproblemen.


Gelukkig kunnen we met behulp van bloedonderzoek veel informatie krijgen over de gezondheid van je geriatrische kat.Bloedonderzoek bij oudere katten is als een soort superheld die verstopte problemen kan opsporen. Het kan ons helpen om vroegtijdig ziektes of aandoeningen te ontdekken, nog voordat je kat symptomen vertoont. Dit is vooral belangrijk omdat katten meesters zijn in het verbergen van pijn of ongemak.


Wat kunnen we eigenlijk allemaal ontdekken met bloedonderzoek? Nou, we kunnen bijvoorbeeld de nierfunctie van je kat controleren. Nierproblemen komen vaak voor bij oudere katten en kunnen ernstige gevolgen hebben. Door regelmatig bloedonderzoek te doen, kunnen we de nierfunctie in de gaten houden en indien nodig tijdig ingrijpen.


Ook kunnen we met bloedonderzoek de schildklierfunctie controleren. Een te snel werkende schildklier is een veelvoorkomend probleem bij oudere katten en kan leiden tot gewichtsverlies, overmatig drinken en andere vervelende symptomen. Door dit tijdig op te sporen, kunnen we je kat de juiste behandeling geven en zijn kwaliteit van leven verbeteren.


Daarnaast kunnen we met bloedonderzoek ook de leverfunctie, bloedsuikerspiegel en het bloedbeeld van je kat controleren. Dit geeft ons een compleet beeld van de gezondheid van je harige vriend en stelt ons in staat om eventuele afwijkingen op te sporen.


Dus, als je een geriatrische kat hebt, is het zeker de moeite waard om een keer per jaar


bloedonderzoek te laten doen. Het kan ons helpen om problemen in een vroeg stadium te ontdekken en de juiste behandeling te starten. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat je kat nog vele vrolijke en gezonde jaren tegemoet gaat!


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page