top of page
Search

Nieuwsbrief juli 2022!

Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste nieuwsbrief geschreven werd. Het is echt ongelofelijk hoe snel de tijd gaat! Maar hier is hij eindelijk! De nieuwsbrief van Dierenkliniek DeZadelkamer van juli 2022.


 


De dagen worden inmiddels weer korter, de nachten langer en hier bij DeZadelkamer hebben we niet stil gezeten, de kliniek is gestaag aan het groeien in aantallen hele leuke, interessante, aardige dieren - en hun eigenaren natuurlijk.


Het is echt heel leuk om mee te maken. Ze zeggen altijd dat een dierenkliniek de klanten krijgt die ze verdient: heel erg bedankt dat jullie ons aanraden bij jullie leuke vrienden en kennissen! 

Nieuwjaars Wandeling 2022

We hebben de Nieuwjaars Wandeling gewandeld op 13 maart. Normaal gesproken wandelen we eigenlijk altijd de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, maar vanwege het C-beestje kon dit toen niet doorgaan.De 13e was het heerlijk lente weer en na een leuk rondje Spanderswoud kwamen we bij elkaar op de picknick plek in het bos en daar waren wat lekkere snacks en drinken. Natuurlijk mocht de sloe-gin niet ontbreken! De foto’s staan online, voor wie ze terug wil zien!


De roedel had veel plezier, ze gedroegen zich allemaal voorbeeldig en het was geweldig om weer eens goed te kunnen bijkletsen. 

Fund Raiser voor Dierenkliniek DeZadelkamer


DeZadelkamer bestaat natuurlijk al een poosje en het is tijd om de dierenkliniek letterlijk en figuurlijk stevig aan te pakken. Dus een gedegen bedrijfsplan ligt klaar en de plannen zijn gemaakt met adviseurs, aannemer en hovenier.


‘Onze’ dieren moeten zich nog steeds op hun gemak voelen en dus zal de kliniek na de verbouwing nog steeds wel de unieke welkome 'feel' hebben die ze nu heeft.


Maar het is belangrijk om te verduurzamen en te vergroenen en dus wordt het gebouw dusdanig verbouwd dat we circulair zullen kunnen werken. Denk aan zonnepanelen, (hybride) warmtepomp, milieuvriendelijk en duurzaam isolatie materiaal, etc.


Ook wordt er een pluktuin in cottage garden stijl aangelegd en dit deel van de tuin wordt afgescheiden van de rest van de tuin: een heerlijke plek om even tot rust te komen voor- of nadat je binnengeroepen bent in de kliniek.


De laatste stap, met een bank praten, zijn we nu mee begonnen en als het goed is kunnen we dan dit jaar nog beginnen met het verduurzamen en uitbreiden van de kliniek! Het zou toch wat zijn!


Om het bedrag van de lening bij de bank te drukken ben ik begonnen met een Crowdfund actie bij GoFundMe. Het is niet de bedoeling “gratis’ geld te krijgen voor de verbouwing. Ik heb altijd moeite om om hulp te vragen en zeker om om geld te vragen, dus ik wil graag iets doen als blijk van mijn eindeloze dankbaarheid mocht er geld voor het verwezenlijken van mijn droom ingezameld worden.


Dus als je wilt en kunt helpen, graag! Het voorstel is er in twee opties:


a) Je bent al klant bij ons of wil dit graag worden: een consult kost €44,00. Je koopt een rittenkaart met 5 consulten voor €195,00, dan heb je in de toekomst die consulten uiteraard tegoed.


b) Je wil graag investeren in de kliniek, hebt geld op de bank staan wat niet zoveel doet en je leent ons een bedrag wat wordt terugbetaald over een periode van 10 jaar tegen een rente van 3.5 % per jaar.


De CrowdFund staat sinds afgelopen maandag online en het is echt overweldigend hoe lief en gewoonweg fantastisch mensen zijn en dat ze voor dit geweldige project al doneren! Als je een kijkje wil nemen, dan vind je dat hier. 

Vaccicheck Titersessie


We hebben tegenwoordig titersessies van vaccicheck! Hierbij neem ik een druppel bloed af van hond, kat of paard en dan kunnen we zien of de vaccinaties zijn aangeslagen en of het dier nog goed beschermd is.


Bij honden kijken we dan alleen naar Parvo, Hondenziekte en Leverziekte. Bij katten naar Herpes, Parvo en Calici en bij paarden naar Tetanus. Vaak hoeven we dan niet te vaccineren tegen deze ziektes, dus dat is echt vaccineren op maat!


De volgende sessies zijn gepland op 26 juli, 13 september en 18 oktober, natuurlijk kun je ook buiten deze dagen je dier laten titeren!
 

Paar nieuwsberichten:


  • Mariska Kok is in april bij ons weggegaan. Zij heeft altijd de wens gehad om in de zorg (van mensen dit keer) te gaan verdiepen. Ik wens haar veel geluk, liefde en gezondheid toe!

  • Ik ben het afgelopen kwartaal veel op nascholing geweest: onder andere een Intermediate level Abdominal Surgery cursus van demi-God Gert ter Haar en een cursus over Social Media.

  • We hebben sinds een maand een geweldig anesthesie apparaat met complete monitoring en een infuuspomp. Hiermee kunnen we de dieren die onder narcose zijn nog nauwkeuriger monitoren.

  • Het is goed gekomen na de val van de boom op onze trailer en auto’s!

  • En last but not least: We hebben gezinsuitbreiding! 5 jonge konijntjes zijn geboren en ze zijn geweldig. Ze blijven allemaal bij ons natuurlijk. Volgende week zijn ze 5 weken oud en dan worden ze allemaal gevaccineerd tegen myxomatose en de 2 vormen van VHD.


 

Paar data voor in de agenda:

  • Bernadette gaat een paar dagen naar Engeland met de Famiglia dus van vrijdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli is de praktijk gesloten.

  • Houthakkers Feestje met BBQ - zondag 7 augustus vanaf 15.30uur! Schrijf in!

  • Nieuwjaars wandeling 2023 - zaterdag 7 januari 2023Tot zover!

Heb een goed weekend!

30 views0 comments

Comments


bottom of page